Pluimpje …

“Pluimpje” is een verhaaltje geschreven door een mama.

Het is een verhaal over afscheid en zingeving aan het zinloze van de dood van een kindje. Het werd geschreven voor Helena (5 jaar) om het verdriet te verwerken van het afscheid van haar kleine zusje Olivia (°23/05/2012 – †01/06/2012), die ze zelf pluimpje had gedoopt op het moment dat ze wist dat ze grote zus ging worden. Olivia, het kleine engelzusje, werd na een voldragen zwangerschap geboren op 23 mei 2012. Ze had echter een ernstige spierziekte. Negen dagen later is het kleine dappere pluimpje terug moeten keren naar het kasteel achter de regenboog. Tijdens die negen dagen hebben we intens kunnen genieten van ons meisje, en heeft mama Isabelle een verhaal geschreven dat haar kleine Helena misschien zou kunnen helpen bij het verwerken van de dood van haar zusje omdat ze voelde dat Olivia niet kon blijven leven. Nadat Olivia gestorven was heeft het verhaaltje honderden mensen geraakt: de psychologe, dokters en verpleegsters in het ziekenhuis, de juffen en kindjes van de klas, onbekende mensen die het verhaaltje gelezen hadden op Olivia’s facebook pagina, mensen die, zelfs lang geleden, hetzelfde hadden meegemaakt etc.

We merkten dat veel verhaaltjes over rouwverwerking voor kinderen maar vanuit de ogen van volwassenen zijn geschreven. Ze geven duiding en verklaren waarom het soms niet mogelijk is dat sommige zieke kleine kindjes/muisjes etc. blijven leven en uiteindelijk een sterretje worden. Maar daar begint het verhaal van Olivia, bij het sterretje. Het schetst een beeld van het leven dat ze nu leeft, waar zowel zusje als grote mensen (als ze het willen toegeven) zich zoveel vragen over stellen. Het probeert iets van zingeving te geven aan het compleet zinloze. We merkten dat mensen ons belden om het verhaaltje door te geven aan vrienden die in vergelijkbare situaties verkeren, en veel mensen raadden aan om er een boekje van te maken.

Daarom, zouden we heel graag het verhaaltje uitgeven, en we zijn ervan overtuigd dat het nog veel kinderen en ouders zou kunnen helpen bij het verwerken van het verlies van een zusje of broertje en kindje, en vooral een beetje hoop geven door mensen de mooie tekeningen te laten opmerken die de engeltjes elke dag voor ons tekenen.

 

Het boek komt weldra beschikbaar via deze site !

of reserveer reeds via pluimpje@jeroenv77.sg-host.com

 

Geef een reactie