Ons steunen

Dagelijks kunnen we net dat ietsje meer doen, dankzij een gulle gift of schenking.
Wil je ons steunen, dat kan altijd via overschijving BE36 7512 0775 8781 (vermeld je naam!)

Doe je online shopping via Trooper!
Je kan ons tijdens je online shoppen steunen via Trooper zonder dat het je een cent kost!
Ga gewoon via www.trooper.be/dapperebengeltjes, zoek je favoriete webshop en klik op de knop om naar de webshop te gaan.
Alle grote webshops doen mee! Bij elke aankoop gaat er een stukje naar onze B-engeltjes.
Vele kleintjes maken grootse dingen waar!

Spelmateriaal (15€)DSC_0710
Sommige van onze kinderen verblijven meerdere maanden op onze dienst. Naast aandacht voor de medische zorgen is het ook belangrijk dat we ook de ontwikkeling van die kinderen blijven stimuleren. Samen met onze kinesiste investeren we ook graag in aankoop van specifiek spelmateriaal voor de allerkleinsten. Voorbeelden hiervan zijn muziekmobielen, ballen, spiegeltjes, visuele stimulatie, …

Kinderboekje ‘Pluimpje’ (15€ excl. verzendkost)

Pluimpje is het verhaal van Isabelle Stevens, die in 2012 haar pasgeboren en dappere dochtertje Olivia verloor aan een spierziekte. Om haar zusje Helena (5) te helpen met dat verlies om te gaan, schreef Isabelle het verhaal van Olivia neer. De tekst raakte de zorgverleners van de dienst Neonatale intensieve zorg enorm. Ze besloten samen met Isabelle om het verhaal uit te brengen in de vorm van een boekje. Pluimpje werd gefinancierd door de vzw Dappere Bengeltjes, en vormgegeven door laatstejaars van het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge.IMG_3509

Troost voor kleuters : 

Het boekje zal voortaan worden meegegeven met de broertjes en zusjes die een verlies moeten verwerken. Naast de ouders krijgen ook de broers en zussen van onze patiëntjes speciale aandacht op de dienst. Met dit boekje willen we hen een troostend gebaar bieden na het overlijden van een pasgeboren broertje of zusje.
Pluimpje is te bestellen door een mailtjes te sturen naar dapperebengeltjes@gmail.com of via een privé bericht op onze facebookpagina met uw gegevens en vermelding “Pluimpje”

______________________________________________________________________________