Webwinkel

Dagelijks kunnen we net dat ietsje meer doen, dankzij een gulle gift of schenking. Koop dus nu één van onderstaande artikelen en steun ons goede doel ! Hieronder vind je materiaal en werkingsmiddelen die we noodzakelijk vinden voor onze zorg. Je kan ze aankopen en zo onze dienst een stapje verder helpen …

    1. bestellen kan via onderstaand formulier (onderaan deze pagina!)
    2. Betaling kan je doen via overschrijving op BE36 7512 0775 8781 (vermeld je naam!)

 

 

DSC_0699

Sterren-koffer (25€)
Op de intensieve neonatale zorgen afdeling worden we jammer genoeg soms geconfronteerd met patiënten die overlijden. Het spreekt voor zich dat het overlijden van een kind voor de ouders een uiterst ingrijpende gebeurtenis is. Met de Sterrenkoffer willen we ervoor zorgen dat de ouders de kostbare herinneringen aan hun overleden kind (dat soms maar heel kort heeft geleefd) kunnen bundelen. Het is voor de verpleegkundigen ook een houvast om zeker te zijn dat de ouders alles hebben meegekregen wat de herinnering aan hun kindje levendig houdt.

 

Adoptie-koffer (30€)
In Vlaanderen worden af en toe kinderen voor adoptie afgestaan. Deze kinderen worden in afwachting vDSC_0695an initiële plaatsing in een pleeggezin en definitieve toewijzing aan adoptieouders gehospitaliseerd op de neonatologie. Met de adoptie-koffer wensen we de herinneringen aan de eerste dagen – weken van de baby mogelijk te maken. Zowel pleeg- als adoptieouders zijn bij de zorg van de eerste dagen nog niet betrokken. Graag wensen ze zowel verslag als herinneringsmateriaal aan deze periode te verzamelen. Ook voor het kind is het, eenmaal groter, fijn om terug te kunnen blikken op de periode van de eerste levensdagen en -weken. De adoptie-koffer met de inhoud ervan helpt hen hier allen bij.

 

Brussen-koffer (20€)DSC_0703
De gemiddelde verblijfsduur voor een patiëntje op de NICU bedraagt 20 dagen, voor sommigen echter meerdere maanden … De ouders kunnen altijd op bezoek komen. Voor broers en zussen, die er wel een broer of zus bijhebben, maar dit niet echt zo ervaren, is dit eveneens een erg moeilijke periode. Zij kunnen ook niet altijd op bezoek komen, maar moeten deze periode ook verwerken. De Brussen-koffer is een koffer bestaande uit knutsel-, kleur en spelmateriaal dat mag gehouden worden.

 

Spelmateriaal (15€)DSC_0710
Sommige van onze kinderen verblijven meerdere maanden op onze dienst. Naast aandacht voor de medische zorgen is het ook belangrijk dat we ook de ontwikkeling van die kinderen blijven stimuleren. Samen met onze kinesiste investeren we ook graag in aankoop van specifiek spelmateriaal voor de allerkleinsten. Voorbeelden hiervan zijn muziekmobielen, ballen, spiegeltjes, visuele stimulatie, …

 

Buttons (5€ + verzendkost)

Zin in een leuk accessoire ? Wij maken zelf deze buttons. U kan er kopen met tekstjes, met motiefjes of een setje gemengd ! De motiefjes die hierbij ziet, zijn een voorbeeld, de inhoud van de setjes kan wisselen naargelang de voorraad. Al deze buttons zijn ook verkrijgbaar als magneten. We vragen 5 euro voor een setje van 5 buttons/magneten. We vragen wel 1,5 euro verzendkosten.

button button 3 button 2

 

 

 

 

 

 

Kinderboekje ‘Pluimpje’ (15€ excl. verzendkost)

Pluimpje is het verhaal van Isabelle Stevens, die in 2012 haar pasgeboren en dappere dochtertje Olivia verloor aan een spierziekte. Om haar zusje Helena (5) te helpen met dat verlies om te gaan, schreef Isabelle het verhaal van Olivia neer. De tekst raakte de zorgverleners van de dienst Neonatale intensieve zorg enorm. Ze besloten samen met Isabelle om het verhaal uit te brengen in de vorm van een boekje. Pluimpje werd gefinancierd door de vzw Dappere Bengeltjes, en vormgegeven door laatstejaars van het Technisch Instituut Heilige Familie in Brugge.IMG_3509

Troost voor kleuters : 

Het boekje zal voortaan worden meegegeven met de broertjes en zusjes die een verlies moeten verwerken. Naast de ouders krijgen ook de broers en zussen van onze patiëntjes speciale aandacht op de dienst. Met dit boekje willen we hen een troostend gebaar bieden na het overlijden van een pasgeboren broertje of zusje. Het boek Pluimpje is vanaf 1 januari 2017 ook te koop. De opbrengst gaat integraal naar de vzw. 

 

 

 

 

______________________________________________________________________________

 

 

Bestelformulier