Opening nieuwe ouderlounge

(nov. 2018)

De nieuwe ouderlounge werd op 17 november 2018 geopend. De ouders van te vroeg of ziek geboren baby’s kunnen er even tot rust komen.

De ouderlounge heeft verschillende zithoeken met tv, een keukentje, een grote eettafel en twee afgeschermde zones om melk af te kolven. Ouders krijgen er ook de kans om met elkaar in contact te komen en ervaringen uit te wisselen.

“Ouders nemen samen met de verpleegkundigen een groot deel van de zorg op zich. Ze zijn hier vaak lange dagen. Dan is het belangrijk dat ze eens kunnen uitblazen, liefst niet te ver weg van hun baby. Daarom hebben we een ouderlounge ingericht”, licht hoofdverpleegkundige Geert Lingier toe.

Als meter van het project zet voormalig Studio Brusselpresentatrice en kersvers Radio 2-gezicht Siska Schoeters haar schouders onder de nieuwe ouderlounge. Ze doet dat aan de vooravond van de Internationale dag van het vroeggeboren kind.

Sedert zaterdag 17 november 2018 is de ouderlounge open voor alle ouders met een baby op de dienst Neonatale intensieve zorg. Ze kunnen er met een pincode elke dag terecht tussen 7 en 22 uur.

Links naar artikel HLN

Link UZG website

 

Contacteer ons