Terugkomdag


Terugkomdag 2021

Op zondag 10 oktober 2021 organiseert het sterrenteam van de NICU-afdeling UZ Gent haar 4de herdenkingsmoment Sterrenkind voor ouders van overleden kindjes verbonden met de afdeling.

Tijdens dit belevingsmoment staan we samen met jullie, ouders van sterrenkinderen, stil bij jullie sterretje.

Voel je je aangesproken, maar ontving je geen uitnodiging, aarzel dan niet om een mailtje te sturen naar ‘sterrenwerkgroep.neo@uzgent.be‘ met vermelding van je adres en de naam van jullie sterrenkindje. Zo kunnen we je alsnog een uitnodiging bezorgen.

Bijkomende informatie en inschrijven via: www.uzgent.be/sterrenkind

Voel je van harte welkom!

Warme groet van het sterrenteam.


Het verwerkingsproces voor de ouders die een baby verloren, begint waar hun verhaal bij ons eindigt. We blijven echter wel begaan met hen. Ouders krijgen een kaartje, 1 jaar na overlijden, als blijk dat we hen en hun baby niet vergeten zijn. In de toekomst willen we nog verder werk maken van de opvolging van die ouders.
Omdat we in het verleden vaststelden dat ouders ook na een verlies, nood blijven hebben om even terug te keren naar het moment of de plaats die altijd verbonden blijft met loslaten, organiseren we om de 2 jaar een terugkomavond. We willen op die avond met enkele gedichten en beelden in een herdenkingsmoment samen met de ouders nog even stilstaan bij hun ‘sterrenkind’.